Időszakok, helyszínek

A projektben érintett település, a Zala megyében elhelyezkedő Nagykanizsa. Nagykanizsa Zala megye második legnagyobb városaként az ország délnyugati sarkában található a Kelet-Zalai dombság déli részén. A város lakásainak, épületeinek túlnyomó részénél nem volt szempont a környezettudatos megoldások alkalmazása, ezért sem a lakásokban, sem a lakóházakban nincs például egységesen kialakított rendszere és kultúrája a szelektív hulladékgyűjtésnek és tárolásnak, a háztartási hulladék csökkentésének, az alternatív energia használati lehetőségeinek, összességében egy környezettudatos élettér kialakításának.

A fenti okokból a projekt a gyerekekre és a háztartásokra helyezi a hangsúlyt. Kiemelten kezeli a társasházak kérdését, és a társasházban élők szemléletformálására irányuló tevékenységeket, programokat.

A projekt megvalósítási ideje 2019.08.01-2020.07.31

A kialakult világjárvány miatt hosszabbítva. A projekt fizikai befejezésének határideje: 2021.10.31.

Megvalósítási helyszínei:
  • Központi Rózsa óvoda és tagintézményeii