Rajzpályázat a megújuló energia témakörében

A rajz-és plakátpályázat keretében a gyermekek kreatív oldalukat is megmutathatják. A felhívás célja, hogy az óvodások és az iskolások rajzokban fejezzék ki gondolataikat a témával kapcsolatban. A rajzpályázat keretében arra kérjük a gyerekeket, hogy rajzolják le azt, hogy ők hogyan képzelik el lakóhelyüket. Milyen megújuló energiaforrásokat szeretnének a városba, és az milyen célt szolgáljon. Itt kihangsúlyozzuk azt is, hogy akár egy épületet is felújíthatnak. A rajzpályázat Nagykanizsa összes óvodását és általános iskolás alsós diákjait kívánja megszólítani.

A plakátpályázat a felsős korosztálynak szól. A felhívás célja a fiatalok ösztönzése arra, hogy foglalkozzanak az energiatudatosság fontosságával, és törekedjenek az energiatudatos életre. Olyan plakátok elkészítése a cél, amelyek a célközönséget is a tudatos életformára való áttérésre ösztönzik, felhívja a figyelmet az energiapazarlása és annak következményeire, illetve támpontot nyújt ezek megelőzésére.

A rajz-és plakátpályázat „A MEGÚJULÓ Nagykanizsa” címet viseli.