Települési figyelemfelhívó akciók megvalósítása

A cél elismert szakemberek által közvetlen tanácsadást adni a standot felkeresők részére. Az információkat személyes igények alapján közvetlen konzultációval adják át a jelen lévő szakemberek.

A sátrat meglátogatók közvetlenül tehetik fel kérdésüket az adott témában szakértő munkatársaknak. Ebben segítségre lesznek a különböző bemutató eszközök. Az érdeklődők rendelkezésére fognak állni különböző kiadványok és szakkönyvek is, melyeket az együttműködő partnerek és a pályázó szervezet biztosít. Az érdeklődőknek lehetőség nyílik az energiatakarékosság-megújuló energia területéhez kapcsolódó „Energiakvíz” kitöltésére.

A kitöltött Energiakvízeket a standon lévő munkatársaink rögtön „kijavítják” és az esetleges hibákra felhívják a kitöltő figyelmét, illetve megadják a helyes választ. A kitöltött lapok segítségünkre lesznek az aktív elérések meghatározásában. A sátrat meglátogatók helyi termékeket is kóstolhatnak, ezzel is népszerűsítve egyrészt a helyi termelőket, másrészt a fenntarthatóságot.
A rendezvényen szóró ajándékok is kiosztásra kerülnek.