Vállalt célok

Nagykanizsa városa az Európai Klímaszövetség tagjaként kiemelt figyelmet fordít a fenntartható fejlődésre, a szemléletformálásra. Oktatási-nevelési intézményei rendszeresen vesznek részt környezetvédelmi témájú programokon, és természetesen szerveznek is ilyen jellegű rendezvényeket. Ezért is kiemelten fontos az, hogy az oktatás minden szintjén integráltan jelenjen meg a környezetvédelmi tudatformálás.
A fentiekhez kapcsolódóan jelen projekttel az a célunk, hogy támogassuk a település zölddé válását, segítsük az önkormányzat(ok) energiahatékonysági céljainak megvalósulását mind az intézményi mind pedig a lakossági szektorban. Az óvodai és iskolai programokkal a gyerekek mellett a szülőket is meg kívánjuk szólítani, amelynek várható hatása a későbbiekben a háztartásokban is érzékelhetővé válik. A fenntartható, tudatos életmód kialakítása nem egy azonnali folyamat, ugyanakkor következetességgel elérhető mindenki számára. Az egyesület ezzel a projekttel ezt kívánja hangsúlyozni mindenki számára.
A társasházakban és a családi házakban élők számára egyaránt kiemelten fontos a kellő szakmai megalapozottsággal történő tájékoztatás az energiatudatosság területén.

A háztartási rendezvénnyel az a célunk, hogy a lakók megértsék azt, hogy egy energetikai beruházás bár jár némi többlet önköltséggel, megtérül az épületenergetikai felújításnak köszönhetően. Hosszú távú cél pedig az, hogy a lakóközösségek már önmaguk kezdeményezzék az önerős beruházásokat közüzemi költségek csökkentése céljából. A családi házban élők esetében pedig az a cél, hogy még inkább ösztönözzük az ott élőket a korszerűsítésre.